Antivirus installeren

Het kan zijn dat je een bestand vanuit het internet moest downloaden, waarbij je na het downloaden zag dat de computer trager werd of vreemd gedrag vertoonde. Dit komt waarschijnlijk door het gedownloade bestand, want die zou een virus kunnen bevatten. Om dit te voorkomen is het aangeraden om een antivirus software te installeren voor je computer. Deze software voorkomt dan direct dat deze schadelijke bestand gedownload wordt op je computer. Zo weet jij dat het niet veilig is en voorkom je schade.

hacker

Welk software

Nu je erachter bent dat een antivirus belangrijk is voor de beveiliging van jouw computer, is nu de vraag voor welke software je dan moet kiezen. Dit is een gecompliceerde vraag, want voor de meeste mensen zal een standaard software die meegeleverd wordt bij Windows voldoen. Denk hierbij aan Windows- Firewall en beveiliging. Deze biedt verschillende functionaliteiten zoals het beveiligen van virusbedreigingen, netwerk, apparaat, app, browser en ga zo maar door. Vaak is dan zo een standaard geïnstalleerde software wel genoeg, maar mocht je vaak bestanden vanuit het internet downloaden. Dan is het wel belangrijk om een externe software pakket te installeren. Deze zijn vaak betaald, maar je hebt ook wel degelijke gratis pakketten.

Malware

Normale virussen zijn nooit met blote ogen te zien, zo ook de computervirussen niet. Vandaar is de naam dan ook afgeleid, we zien ze niet. Het brengt toch wel schade aan ons apparaat. Als je geluk hebt zal het een milde virus zijn die alleen je computer trager laat werken, doordat het veel ruimte op het interne schijf in gaat nemen. Heb jij een kwaardachtiger virus? Dan neemt het virus de volledige controle over het apparaat, zonder dat jij dat door hebt. Dit heet dan ook wel malware, die jouw gegevens kunnen stelen. Gebruik daarom altijd een goede virusscanner.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *