Gemakkelijk schakelen tussen camera’s met een Atem Mini

Als je meerdere camera’s wilt gebruiken voor een livestream of presentatie, dan is een Atem Mini aan te raden. Met dit apparaat van Blackmagic Design schakel je moeiteloos tussen verschillende camera’s en stream je makkelijk op YouTube, Skype of Zoom. Bovendien kun je het apparaat aansluiten op een computer om bijvoorbeeld PowerPoint presentaties te laten zien of te gamen. Dankzij de ingebouwde DVE kun je onder andere live commentaar geven. Alle informatie die je wilt weten over de Atem Mini lees je in dit artikel, van het gebruik tot de verschillende modellen die verkrijgbaar zijn.

Hoe gebruik je de Atem Mini?

De knoppen op het bedieningspaneel aan de voorkant maken de Atem Mini makkelijk om te gebruiken. Je kunt bronnen selecteren, tussen verschillende apparaten schakelen, audio mixen en video-effecten toevoegen. Omdat de knoppen groot zijn, kun je ze zelfs op gevoel gebruiken zonder ernaar te kijken. Dit betekent dat je kunt presenteren en schakelen tegelijkertijd. In het paneel aan de achterkant vind je HDMI-, microfoon- en USB-aansluitingen. De Mini Pro en Mini Extreme modellen hebben aan de voorkant een groter bedieningspaneel met extra knoppen, onder andere voor opnames en livestreams. Deze twee modellen zijn ook als ISO-model verkrijgbaar: dit geeft je meer opties om je video’s te bewerken.

Welke soorten Atem Mini zijn er?

De Atem Mini is verkrijgbaar in verschillende modellen. Met een prijs tussen de 250 en 350 euro is de klassieke Atem Mini betaalbaar en makkelijk te gebruiken. Het Mini Pro model heeft extra functies, waaronder meer opties voor livestreams en een multiview met vier camera’s. De Mini Extreme is het meest geavanceerd, met meer HDMI in- en uitgangen en een multiview met maar liefst 16 camera’s. Ook heeft dit model naast alle aansluitingen van de gewone Mini twee USB-aansluitingen en een aansluiting voor een koptelefoon, speciaal voor professioneel gebruik.

Wat kun je allemaal doen met een Atem Mini?

Zoals eerder vermeld gebruik je de Atem Mini om tussen verschillende camera’s te schakelen. Het apparaat kan worden aangesloten op digitale vergaderingswebsites zoals Zoom en Skype, of je kunt livestreamen op sociale media zoals YouTube, Twitter of Facebook Live. Ook je computer, gameconsole en twee microfoons kunnen allemaal worden aangesloten. Met een Atem Streaming Bridge kun je H.264 streams van je Mini gemakkelijk omzetten in HDMI en SDI video’s en terug. Voor meer informatie over de Mini kun je kijken op de website van Blackmagic Design.

Apparatuur huren? Kijk op de site van Gearbooker.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.