Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

hypotheekadviseur

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen

Hoeveel kan ik maximaal lenen? Maximale hypotheek is nooit hoger dan 100% van de marktwaarde van de woning.  Hogere hypotheek kan je krijgen als je de hypotheekrente gaat optimaliseren.

Bepalend voor je maximale hypotheek is :

  • het inkomen of uitkeringen
  • taxatie aan te kopen huis
  • gekozen rentevast periode i.v.m. hypotheekrente
  • aantal hypotheekdelen met verschillende hypotheekrentes (optimalisatie)
  • bkr opgave

Bereken hoeveel je kan lenen op basis van je inkomen en op basis van de marktwaarde. Ontvang direct de uitslag.

Bovenkant formulier

hypotheekadviseur

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen en wat is het beste bod.

Ik wil weten voor hoeveel geld ik een huis kan kopen en hoeveel ik moet bieden zodat we de meeste kans hebben.

De combinatie van factoren bepalen hoeveel je kan lenen. Ongeveer 90% van de huizenzoekers bepalen hun hypotheek puur op het inkomen volgens de werkgeversverklaring en een rekenprogramma op internet. Hierdoor mis je toch wel een slordige 4% tot 7% aan extra hypotheek.

Hoeveel kan ik lenen

Ik ben nog nooit iemand tegen gekomen die naar alle facetten van aankoop en hypotheek heeft gekeken. Het tekort aan huizen dwingt kopers om alles te berekenen voordat je kan gaan kopen.

Regelmatig kunnen wij door andere hypotheekopbouw, meerdere delen en gekozen rentevast periodes meer hypotheek krijgen. Ook door BKR aan te passen kan het zo maar zijn dat je alles bij elkaar wel € 50.000 meer hypotheek kan krijgen.

Maximale hypotheek met partner?

Hoeveel kan ik financieren samen met mijn partner? Deze veel gestelde vraag is terecht. Het tweede inkomen van je partner wordt voor 90% meegenomen om te berekenen hoeveel hypotheek je kan krijgen. Het grootste probleem sinds 2021 is de vraagprijs ten opzichte van de taxatiewaarde aan te kopen huis.

Bijna 90% van de huizenkopers denken dat hun inkomen bepalend is hoeveel hypotheek je kan krijgen. De grootste fout is dan ook om hoger te bieden op een huis terwijl je niet de woningwaarde weet. Hoger bod doen dan de vraagprijs gaat daarom vaak fout.

Wijziging rentevast periode is méér lenen

Lexwonen gaat altijd op zoek naar de hoogste hypotheek. Voorbeeld van twee broers die samen een huis kochten. Op basis van inkomen en 10 jaar rentevast periode was € 457.000,- de maximale hypotheek. Door de rentevast periode naar 12 jaar te zetten betaalden ze wel 0,2% hogere rente maar konden ze € 19.000,- meer lenen

Vaak moeten wij nog langer zoeken om de optimale hypotheekhoogte te krijgen. Wij delen de hypotheek dan vaak in 3 delen met verschillende rentevast periodes met verschillende hypotheekrentes en periodes.

Zo halen wij maximaal rendement voor wat betreft de maximale hypotheek.  Alleen zo kan je bepalen hoeveel je kan lenen voor een huis. Maximale hypotheek berekenen is een vak apart.

Hogere hypotheek krijgen door meerdere delen

Voorbeeld van hogere hypotheek door optimaliseren van 2 lening delen.  Stel u verdiend € 80.000,- waardoor u bij de bank 1,43% hypotheekrente gaat betalen  en zodoende € 429.000,- kan lenen. 

Gaan we nu 2 delen maken dat kunnen wij zorgen dat je € 453.000 aan hypotheek krijgen. Wat weet je nu zelf over je eigen berekening? Je betaald 1,43% hypotheekrente over volledige deel. Als je nu zorgt dat je gemiddelde hypotheekrente op 1,51% komt dan is € 453.000,- hypotheek het hoogste wat je kan lenen.

Maximale hypotheek voor senioren

De seniorenhypotheek is een hypotheek voor gepensioneerden. Ouderen krijgen meer hypotheek. Steeds vaker zoeken ouderen aansluiting bij elkaar en kopen ze samen een huis.

Even een voorbeeld maximale hypotheekberekening. Werkenden krijgen met hun inkomen iets meer dan de helft hypotheek dan ouderen met hetzelfde inkomen, lees uitkeringen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.