Onoverzichtelijke datastructuur in je organisatie? Integreer je data naar één platform!

datacon

Vooral bij bedrijven die in de loop van de jaren weinig aan innovatie hebben gedaan op het gebied van software heerst er een datastructuur die met name uitblinkt qua onoverzichtelijkheid. Vaak zie je dan dat er van verschillende applicaties wordt gebruik gemaakt. Niet zelden is er bij deze applicaties niet exact dezelfde informatie beschikbaar over bijvoorbeeld klanten of afnemers. Voor elke organisatie met gezonde ambities is dit een potentieel gevaar. Als je dit gevaar wilt bezweren is het dan ook vroeg of laat noodzakelijk om aan data-integratie te doen. Dit houdt in de praktijk meestal in dat vanuit alle bestaande programma’s data worden geïntegreerd in één centraal staand platform.

De noodzaak van een platform

Het werken met één platform om data uit te onttrekken leidt er hoe dan ook toe dat je sneller en efficiënter de juiste informatie kunt vinden. Dat is voor iedereen dus prettiger werken. Bovendien kunnen er geen verschillen van interpretatie meer bestaan, want iedereen beschikt over dezelfde data. Mogelijk biedt een dergelijke data-integratie zelfs kansen om nieuwe projecten of businessmodellen te ontplooien. Kortom, dit platform lijkt noodzakelijk als je je bedrijf toekomstbestendig wilt maken.

Welke externe specialist laat je je data-integratie vormgeven?

De kans mag klein worden geacht dat je momenteel alle specialisten in dienst hebt die een data-integratie zoals beschreven vorm kunnen geven. Dit is namelijk een specialistisch, complex en tijdrovend proces. Nagenoeg alle bedrijven besteden deze taak dan ook uit, bijvoorbeeld aan een bureau dat hiervoor de juiste expertise in huis heeft. Bij voorkeur kies je dan ook een organisatie die ook je medewerkers leert hoe het platform straks te gebruiken is. Natuurlijk moet men je ook snel van dienst zijn als er eens een storing is. Tenslotte beschikt men uiteraard over de licentie van het straks te gebruiken platform.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *